Oldalak

2012. szeptember 21., péntek

Citromos és rumos holdacskák

Mozgalmas lesz ez a szombat, 3 helyre is kellene készüljek, ebből 2-re sütivel, de idő megint kevés, hát csak gyorsan valami egyszerűt, ami fél óra alatt kész van.


A tészta egyszerű piskóta, most 2 tepsivel sütöttem belőle, hogy jusson mindenhová. Miután kihűlt csak megkentem a mázzal, megszórtam díszcukorral, majd kb. 10 perc szilárdulás után pogácsaszaggatóval kivágtam a holdacskákat és mehetett is a dobozokba. 

Tészta: (1 laphoz) 6 db. tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 6 evőkanál cukor, 1 cs. sütőpor, 6 evőkanál liszt. 
(A fehérjét kemény habbá verem, majd miután kétszerre hozzáadom a vaníliás cukrot, meg a kristálycukrot folytatom a habosítást. Szintén habverővel keverem bele egyszerre a tojások sárgáját. Már fakanállal, szintén kétszerre hozzáforgatom még a sütőport és a lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntőm és előmelegített sütőben kb. 10 percig sütöm.)

Máz: 1-1 gáztepsi méretű lapra.
Barna: 25 dkg. porcukor, 1 üvegcse rum aroma és kevés víz, amíg fakanállal keverve sűrű, de már kenhető massza nem kerekedik belőle.
Fehér: 25 dkg. porcukor és citromlé az előbbi szerint elkészítve. 

(Én a rumosba 2 üveg aromát tettem, de úgy már keserű. A folyadékot lassan kell adagolni, ne legyen nagyon folyós a massza, hogy hamarabb dermedjen és ne igyon be olyan sok nedvet a tészta. )

Az éjszakai sütkérezés hátrány nálam a feledékenységem hatványozódása. Az első tészta lett a rumos, kihagytam belőle a felel lisztet. A lap vastagságán meg is látszik. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése