Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

2012. november 25., vasárnap

Kinder piqui

Kicsit elnapoltuk, de ha egy gyerek a konyhában akar ténykedni nem szabad meggátolni benne. Szerencsére sokat segített és nem csak a kóstolásban. :))


Hogy ne érje szó a ház elejét követtük a NoSalty útmutatását. (Amiben mégsem, azzal meg is jártuk.)

Tészta: (2 lap) 6 db. tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál meleg víz, 6 evőkanál liszt, 2 evőkanál keserű kakaópor, 1 csomag sütőpor. 

Tejszínes krém: 5 dl. tejszín (Hulala)1 csomag étkezési zselatin, 1 evőkanál folyékony méz, 1/2 kávéskanál vanília aroma.

Csokoládé krém: 15 dkg. csokoládé, 10 dkg. ráma, 1 evőkanál víz, 2 evőkanál olaj. 

Bevonat: 20 dkg. étcsoki, 10 dkg. ráma, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál víz, 1 evőkanál porcukor.

  1. A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.  (Én inkább 2x-re készítettem el, mint az egyébként is vékony tészta felezésével az egyik lapot tovább slankítsam.)
  2. A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítjük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá. (Mivel a kakaó több keverést igényel én mindig az első adag lisztel teszem a masszához, a sütőporral együtt.)
  3. A tepsit olajozzuk ki, béleljük ki sütőpapírral. (Miért kellene kiolajozni a papír alá?)
  4. Felezzük el, majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssük ki. (A múltkor azt tanácsolták, amikor konyharuhára kiterítem a piskótát vizes kézzel tapogassam meg a még forró papírt és úgy könnyebben lejön. Most kipróbáltam, nem tűnt könnyebbnek. Vagyis, nekem szárazon sem jön le nehezen.)
  5. A zselatint áztassuk be 6 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk. (Az előre kicsomagolt tortazselé savanyított!!!)
  6. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, és keverjük össze a zselatinnal. (Nekem Lidl-es volt itthol, de nem mondhatok rá rosszat, finom édes, krémes, jól habosítható.)
  7. Lassan csorgassuk bele a mézet. (Mivel a zselatin savanyított a tejszínen négyszeresét tettem hozzá. Nagyon édes lett, de a savanya így is érződött. De, ha előbb olvasok is 2 kanál mézet teszek hozzá.)
  8. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe. (Mivel a hab és a csokikrém is elég masszív, nem kell a tepsiben kencézni, a tálcán sem csurrant el.)
  9. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel, és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik. (Először kicsapódott az olaj, már majdnem kidobtam, de egy habverő csodát tett. Finom, karamell jellegű krémet kaptam.) 
  10. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
  11. Ismét tegyük hűtőbe dermedni.
  12. Amikor a csokis réteg megdermed, tegyük rá tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. (A csoki is nehezen akart tapadni a habhoz, na most a hab a csokihoz sem ment könnyen.)
  13. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be. (Én sajna kristálycukorral készítettem. Nem olvadt el. Grillázsos lett a bevonat.)  
  14. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe. (1 óra múlva megpuhul a tészta és már ehető is.)



Nincsenek megjegyzések: