Oldalak

2012. december 16., vasárnap

Karácsonyi mézeskalácsok


50 dkg meglangyosított méz, 2 db. egész tojás, 2 db. tojás sárgája, 6 dkg. cukor, 1 késhegynyi faháj, citromhéj. 
Ezeket mind együtt habverővel amennyire sikerült felhabosítottam, majd apránként hozzákevertem 1 kávéskanálnyi szódabikarbónát és 50 dkg lisztet (jóval több liszt kellett hozzá, hogy gyúrható, nyújtható legyen), majd fél cm. vékonyra nyújtottam és felkockáztam, a felét közepén kiluggattam a teamécses alumínium házával, majd  azt a lukba visszatéve ki is sütöttem őket, langyos sütőben 10-15 perc alatt. 
A maradékból szívecskét, hóembert, csillagot is készítettünk.
A díszítéshez a 2 db. tojás fehérjét vertem kemény habbá, hozzáadva kb 40 dkg. porcukorral. Mielőtt a zacsiba beletettem volna mind, elosztottam 5 felé, a legnagyobb rész maradt fehéren, a többihez por alakú ételfestéket kevertem és kezdődhetett is a móka. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése