Oldalak

2013. április 19., péntek

Torta a közgyűlésre



Nagy gáztepsiben (33x32 cm.) még csütörtökön sütöttem 3 kakaós és 2 natúr lapot, amiből egy fél natúr megmaradt, mert az egész torta másfél tepsi méretű kellett legyen. A töltést már Osiéknél végeztük, együtt Anikóval, míg Imre a pörkölthöz való hagymát pucolta. Alulra és felülre ment a barna, középre a sárga lap, közéjük a csokipudingos krém megy befőttel, tetejére 78%-os csokoládé, és még arra az előre készítettet ostyalap. Ha mindez nem lenne elég az oldalát bevontam kakaós cukrozott vajjal, hogy a marcipánnal ne legyen gond és már csak várnom kell milyen lesz az íze együtt. Nagyon félek, hogy a krém nem elég édes, mert a csoki ráadásul igen vastag, és keserű is. 40 ember fog belőle enni, és sajna a kinézete nem tökéletes (a tetejére szerintem nem kell a rózsa, nem is illik oda, meg ott úgy is lesz még petárda, és gyertya is, valamint a csokiöntet hamar megdermedt, nem tudtam elsimítani, hullámos lett, és a széléig sem ér el e miatt) legalább az íze legyen finom.


Tészta (5x): 4 tojás sárgája 8 ek. víz, 8 ek. cukor, 1/2 cs. vaníliás cukor habbá kikeverve, belekerült még 1/2 cs. sütőpor, 8 ek. feles liszt (a barna tésztákban 1 ek. rétesliszt helyett 1 ek. kakaópor), és csak ezután kevertem hozzá a 4 tojásfehérjéből vert habot, majd öntöttem a kibélelt tepsibe, amiben 17 percig előmelegített sütőben sütöttem.
A megsült lapokat konyharuhára borítottam, a zsírpapírt azon melegében vizes kézzel megsimogattam  és húztam is le róluk. Tényleg könnyebben leválnak, mint ha várok kicsit és már hűltebben tettem volna.

Krém:  6 cs. főzős csokipuding, 1.8 l. tej, 18 ek. cukor felfőzve, hűlés után hozzákeverve 1,12 kg. vaj, valamint 3 cs. habfix. Keveset kivettem belőle a tetejére, meg a oldalára, a többséghez pedig kevertem még 2 ü. házi magozott megy befőttet.

Csokiöntet: 3 tábla 78% csokoládé gőz fölött felolvasztva.

+: 25 kg. vaj, porcukor, 1 ek. kakaópor, a marcipán és az ostyalap alá, kb. 25 dkg. marcipán massza különböző színekben, és cukor gyöngy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése