Nyilván már kiderült, szeretek én elpepecselni is a süteményekkel, de sokszor van hogy csak keverjük össze és majd a sütőben kialakul finomság készül. Ez a mostani is ilyen, de szeretjük.
Hozzávalók:
250 dkg. fodroskocka, 3 db. tojás, 2 p. natúr joghurt, 1 p. tejföl, 1 cs. vaníliás cukor, 20 dkg. cukor, 1/2 l- tej (most csak 4 dl.-rel készítettem), reszelt citrom héj, ízlés szerint mazsola.
Én nagy tepsiben, dupla adagot szoktam készíteni.
Elkészítés:
- A fodroskockát szárazon, zacskóból beleöntjük a kivajazott tepsibe. Mivel a túróvá válás során nő a térfogat, és a tészta főlése is ezzel jár, olyan tepsit válasszunk, amiben a száraz tészta fele magasságig ér fel.
- A tej és a mazsola kivételével egy tálba összekeverjük a többi hozzávalót, majd ha már a kulimász elsimul hozzáadjuk a tejet is, és az egésszel nyakon öntjük a tésztát.
- Ízlés szerint a tetejét megszórhatjuk még mazsolával, de nem kell izgulni, mire a süti elkészül szépen lentebb csúsznak majd a szemek.
- Előmelegített sütőben előbb 10 percig magas hőfokon az egészet felforrósítjuk, majd 1, de kelhet akár 1,5 órán át is sütnünk kislángon, mire a tészta megpuhul és a tepsi közepéről is felszívódik/elkrémesedik a tej. Eddigre a sütemény széle is szépen megpirul.
- A szeleteléssel és a fogyasztással meg kel várni a kihűlést, mivel addig az egész eléggé képlékeny.
A gyorsaságnak ez az egyetlen hátulütője. Sajnos, ha mindjárt vendég jön, és persze megint túlórázni kellett, hiába készülne ez el szinte magától, ha csak másnap tudok belőle utánuk küldeni.
Ez a tészta másnapra való.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése