Oldalak

2013. november 30., szombat

Kráter szelet felturbózva

Anyukám párszor már sütötte, a receptet mégis a netől vettem, csak megspékeltem az ottholról megszokott tejszínhabbal, és fele vanília, fele eper pudinggal  készítettem (nemcsak mert a netes receptben is így volt, hanem hogy ne keljen 3 adag vanília pudingot főzni, mert gyümölcs torta is készült -meg még sörkifli-).
Ő sem egy sok időt igénylő süti, és finom -még az eredeti változatban is.


Recept, a biztonság kedvéért:

A tésztához: 6 tojás sárgája, 25 dkg cukor, 1 dl tej, 1 dlhttp://gemadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?l=8/id=olKb6T8ziOJ0RISupImrKMdvfZuwy.uHjf.0kuYKgCP.g7/stparam=nddeiwlrwr/fastid=1224979098645832145http://ghu.hit.gemius.pl/_%5bTIMESTAMP%5d/redot.gif?id=AqKbi6bLQ.bxmtdrQeAej5ZznO3RANhtT1BN5smDSYz.67/fastid=2305843009233997584/stparam=smkrlnlkrg olaj, 2 evőkanál kakaópor, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 6 tojás habja.

A krémhez: 9 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 5 evőkanál cukor.

A mázhoz: 1 nagy pohár tejföl, 4 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés:

A krémhez 9 dl tejjel és 5 kanál cukorral 2 csomag vaníliás pudingot megfőzünk, kihűtjük. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. A kihűlt krémet a tészta tetejére kanalazzuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. A máz hozzávalóit alaposan kikeverjük, és a megsült tészta tetejére öntjük, és néhány percre visszatesszük a sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése