A tészta tervét mér jó ideje érleltem, de a golyók elkészítése feladta a leckét. Már odáig jutottam kockák lesznek, elvégre azt könnyebb kivágni egy lappból, de a madarasteskóban pont az orrom elé tettek egy leárazott sütinyalóka készítő formát. Nem rajongok a szilikonért, és azt hiszem ez az első ilyen eszközöm (Nem, van már egy spatulám, és 2 ecsetem.), de erre rárepültem. Fenntartásaim persze vannak, de egy próbát megér.
Színes golyók: (innen) 12.5 dkg. cukor, 12.5 dkg. vaj, 12.5 dkg. liszt, 2 egész tojás, 1/2 cs. sütőpor fakanállal folyékony masszává keverve.
Én a 6 színhez 6 tálkába próbáltam egyenlően elosztani a masszát, majd színezéket kevertem hozzájuk, a kiolajozott formába öntöttem (ebből az adagból 26 golyó sikeredett) és kb. 10 perc sütés után vártam a csodát.
Több buktató is volt, de a tészta állaga jó lett, a színek kijöttek, a formába ugyan kicsit beleragadtak, kellett rendesen vakarni mosogatásnál, és volt némi égő műanyag szag is sülés közben, de csak 5 folyt egymásba, és 2 tört félbe.
A színekhez fehér körítés dukál.
Tészta: (innen) Laponként 2 tojás fehérje, 2 e.kanál cukor, 6 dkg. liszt, 3 dkg. vaj, 1 cs. vaníliás cukor, 1/2 cs. sütőpor a szokott módon (sárgája kihagyásával) piskótává sütve.
Én 2x20 cm.-es formában sütöttem a lapokat, persze rögtön a formába öntés után belehelyeztem a golyókat is, és szurkoltam nőjön duplájára a nyers rész, és ha nem is befedje, de legalább szintben legyenek. Sikerült.
Krém: 1/2 l. tejszín, 3 tábla fehér csokoládé felfőzve, hűlés után kenve, de csak középre.
Körbe hideg vajkrém a marcipán bevonat miatt, amit már Adrival közösen találtunk ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése