Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

2015. december 16., szerda

Növényi részek fehérítése

Az mindenszenteki koszorúhoz gyűjtöttem vaddohány terméstokot, de akkor nem volt időm a fehérítéssel próbálkozni, viszont mostanra tudtam tanácsot is kérni. Még nem sürgető a maradék felhasználása, de szeretném már eltenni őket így belekezdtem a nem túl kézkímélő feladatba. Kis tételbe hipót javasoltak az áztatáshoz, bár nem teljesen kielégítő az eredmény, de mert beszerezhető, és nagyobb óvintézkedések, felszerelés nélkül is használható én pedig gondoltam a fele meglévő tokkal kipróbálom a dolgot.





Az áztatás 4 napig tartott, közben többszöri masszírozással, de szerintem megérte, és eléggé kifehéredtek a tokok.
Felbuzdulva a sikeren a szamárkórókat is beáztattam. Bár ezek nem voltak annyira szürkék, de szerintem nekik is jót tett.

Én 2 l. vízhez kb. 2 dl. hipót öntöttem, de a lé leginkább csak egyszer felhasználható.
Bár tudok kesztyűben dolgozni, de nem használtam. Kellett volna.

Nincsenek megjegyzések: