Szerencsém lett. Bár kialvatlanul kicsit feledékenyebb vagyok még a szokottnál is, kép nem készült, de az íz a régi, finom lett, és a tészta omlósságán sem esett csorba.
![]() |
Kép a netről lopva, de kinézetre az enyém is ilyen volt. |
Elkészítés:
25 dkg. margarin, 4 ek. cukor, 3 db. egész tojás habosra kikeverve, majd hozzá gyúrva 1/2 kg. liszt, 1 cs. sütőpor és ha szükséges tejföl.
Az egyneműre gyúrt tésztát megfelezzük, mindkét felet tepsi méretűre nyújtjuk, az elsőt kilisztezett tepsibe helyezzük (én másfél adagot készítettem 30x25-ös tepsihez), erre megy 1 kg. túró, ízlés szerint cukorra, vaníliás cukorra, citromhéjjal, és tojással kikeverve, majd rá a második lap. Mielőtt forró sütőben sütnénk 30-40 percig (a széle megpirul, közepe kellemes zsemlebarna árnyalatot kap) még villával megszurkáljuk. Ha kihűlt (a túró melegen híg, képes kifolyni) a tetejére szórunk egy kis porcukrot és lehet szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése