Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

2013. július 4., csütörtök

Anyu-féle túróssal indul a nyaralás

Már szinte hagyomány, hogy nyaralás előtt nem alszom (túrák előtt sem sokat), mert így sem elég az idő mindennel végezni, de megcsinálni meg meg kell, 1 éjszaka pedig nem nagy kihagyás, és majd a kocsiban odafelé bepótolom a szunyát. Erre most is volt lehetőség, tehát hajnali fél 3-kor még nekifogtam sütni. Na, azért gondoltam a többi lakóra és bár habverővel kellett volna előbb a tésztához összekeverni a nedves alapanyagokat, én csak gyúrtam egybe az egészet, és reménykedtem a szokott eredményt kapom.

Szerencsém lett. Bár kialvatlanul kicsit feledékenyebb vagyok még a szokottnál is, kép nem készült, de az íz a régi, finom lett, és a tészta omlósságán sem esett csorba.

Kép a netről lopva, de kinézetre az enyém is ilyen volt. 


Elkészítés:
25 dkg. margarin, 4 ek. cukor, 3 db. egész tojás habosra kikeverve, majd hozzá gyúrva 1/2 kg. liszt, 1 cs. sütőpor és ha szükséges tejföl.
Az egyneműre gyúrt tésztát megfelezzük, mindkét felet tepsi méretűre nyújtjuk, az elsőt kilisztezett tepsibe helyezzük (én másfél adagot készítettem 30x25-ös tepsihez), erre megy 1 kg. túró, ízlés szerint cukorra, vaníliás cukorra, citromhéjjal, és tojással kikeverve, majd rá a második lap. Mielőtt forró sütőben sütnénk 30-40 percig (a széle megpirul, közepe kellemes zsemlebarna árnyalatot kap) még villával megszurkáljuk. Ha kihűlt (a túró melegen híg, képes kifolyni) a tetejére szórunk egy kis porcukrot és lehet szeletelni.

Nincsenek megjegyzések: