Oldalak

2013. december 31., kedd

Szilveszteri előkészület 7: Habos-krémes linzer.

Ez is egy frissen kóstolt finomság, amit Márti néninél volt szerencsém megismerni, és rögtön terveimbe vettem az elkészítését.


A recepten csak annyit módosítottam, hogy az előző két sósból megmaradt 4 tojás fehérje, ezeket még beletettem ebbe -természetesen dupla cukorral. Így sem lett magas a hab réteg, de sülés közben jócskán fojt lefelé a megfordított tepsi oldalán. A nagy sürgés-forgás közben nem örültem a mosogatásnak, de ez már így alakult.

Recept a biztonság miatt:
Tészta: 35 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1/2 csomag (12,5 dkg) margarin, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojássárgája.
A fentiekből jól nyújtható tésztát készítünk, majd amíg a hab elkészül, hűtőbe tesszük.
Hab: 4 tojásfehérjét, 15 dkg cukorral habosra keverünk.
A lapokra: baracklekvár, 10-15 dkg durvára vágott dió
A tésztát 2 részre osztjuk, egyenként tepsi nagyságúra kisodorjuk, a lapokat baracklekvárral vékonyan megkenjük, rásimítjuk a habot, megszórjuk apróra vágott dióval, majd külön-külön megsütjük 180°C-on, 10-12 perc alatt.
Krém: 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 1/2 csomag (12,5 dkg) margarin, 15 dkg porcukor.
A pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, ezután a kihűlt pudinggal jól kihabosítjuk, és ezzel töltjük a lapokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése