Oldalak

2013. december 31., kedd

Szilveszteri előkészület 6: Szezámmagos háromszögek, helyett sajtosak.

Az eredetileg tervezett sós süteményt karácsony másnapján sógornőméknél kóstoltam. Ízlett, és mivel elkészíteni sem ördöngösség bevállaltam.
Sajnos az elkészült finomságról képet elfelejtettem készíteni, de fini lett, és a nyers alapján is elképzelhető a kinézete.


Recept, biztonság esetére:
A tésztához: 80 dkg liszt, 1 evőkanál só, 1,5 dl olaj, 5 dl tej, 5 dkg élesztő.
A krémhez: 20 dkg margarin, 4 tojássárgája, 1 evőkanál tejföl, kevés só.
A tetejére: szezámmag, esetleg reszelt sajt

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd puha tésztát gyúrunk a hozzávalókból. Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk, és 3 cipót formálunk, gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. A töltelékhez 3 tojássárgáját a margarinnal és a sóval habosra keverjük.A lapokat egyenként megkenjük ezzel a krémmel, majd feltekerjük, mint a bejglit. A tejfölt az 1 tojássárgával kikeverjük, és a rudakat megkenjük, szezámmaggal vagy sajttal megszórjuk, és 45 fokos szögben háromszög alakokat vagdalunk. Még fél óráig meleg helyen tartjuk, kelesztjük, majd megsütjük 180 fokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése