Sajnos az elkészült finomságról képet elfelejtettem készíteni, de fini lett, és a nyers alapján is elképzelhető a kinézete.
Recept, biztonság esetére:
A tésztához: 80 dkg liszt, 1 evőkanál só, 1,5 dl olaj, 5 dl tej, 5 dkg élesztő.
A krémhez: 20 dkg margarin, 4 tojássárgája, 1 evőkanál tejföl, kevés só.
A tetejére: szezámmag, esetleg reszelt sajt
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd puha tésztát gyúrunk a hozzávalókból. Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk, és 3 cipót formálunk, gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. A töltelékhez 3 tojássárgáját a margarinnal és a sóval habosra keverjük.A lapokat egyenként megkenjük ezzel a krémmel, majd feltekerjük, mint a bejglit. A tejfölt az 1 tojássárgával kikeverjük, és a rudakat megkenjük, szezámmaggal vagy sajttal megszórjuk, és 45 fokos szögben háromszög alakokat vagdalunk. Még fél óráig meleg helyen tartjuk, kelesztjük, majd megsütjük 180 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése