Oldalak

2014. június 3., kedd

Eper lekvár

Úgy néz ki, alakul a nagymama korba léphetőségem.
Zoknit már 20 éves korom előtt tudtam kötni, stoppolni is megtanultam nem sokra rá. Mindjárt duplázom a kort és megvagyok életem első lekvárjával is.
Mi kell még?


(Bár, ne kiabáljam el, az eredményt még nem kóstoltuk.)

Hozzávalók: Kb. 1 kg. eper (mielőtt a fülünkön jönne ki), (minden utasítás ellenére csak) 15 dkg. cukor, fél citrom leve.
Leturmixoltam, és kb. fél óra főzés után tettem bele fél csomag tortazselét is, de összecsomósodott, így kihalásztam belőle, talán a fele, ha benne maradhatott, mire a kiforrázott befőttesüvegekbe öntöttem. Most száraz dunsztban, fejtetőn várják a vajas-kenyeret, vagy a kalácsot, de csak a Fertő-tavi túrán tudjuk meg hanyast érdemel.)

Ui: Kissé híg, de finom lett. Már csak az a kérdés mennyi elálló?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése