Intelligens?
Azt mondják mert magát süti meg, de ez így hülyeség, csak nem kel külön maszatolni tésztával, krémmel, habbal. Egyszerűen keverés, tepsibe töltés, sütés, türelem (várva-remélve), és fogyasztás.
Avagy lusta háziasszony sütije (van ebből több féle).
Nyáron egyik kolléganőm hozta névnapi köszöntőjére ezt a finomságot. Az övé kissé lisztesre sikeredett, de gondoltam, ha már annyira egyszerű megér nekem is egy próbát. Majd.
Ennek majdnak most pont elérkezett az ideje. Sajna a receptet elfelejtettem, de mire való a net?
A millió receptúra közül én ezt vettem alapul, de a vaníliarúd szemcséi helyett 6 csomag cukrot használtam, és még a sütésen is változtattam. (Nagy méretű tepsiben hideg sütőbe téve 20 percet hagytam teljeslángon átmelegedni, majd 40 percen át fél és kisláng között sütöttem, és míg én aludtam reggelig hagytam zárt ajtó mellett kihűlni.)
Nem lett lisztes, és jól elkülönült a 3 réteg. :)
Ha netán eltűnne az eredeti bejegyzés:
8 tojás
20 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
Fél rúd vanília kikapart belseje
15 dkg vaj
9 evőkanál liszt
1 liter tej
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a 20 dkg cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a lisztet, és apránként hozzáadjuk a tejet. A tojásfehérjét a porcukorral keményre verjük, majd a habot a tejes masszába forgatjuk. Vajjal kikent tepsibe öntjük, és 175 fokos sütőben 1 órát sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése