Valami édeset és krémeset szerettem volna, az sem lett volna baj ha gyors, de ez most nem jött össze. Még a bölcsődében dolgoztam (1991-94), amikor először, és lehet eddig utoljára kóstoltam ezt a sütit. Ízlett, de macerásnak vélvén nem foglalkoztam az elkészítésével. Most nem tudom mi ütött belém, de eszembe jutott. Persze recept óne, viszont szerencsére azóta van nett, és a látható képek alapján végül a pontos útmutatást innen vettem.
Emlékeztem rá a fehér hab a süti sarkalatos pontja, arra kell vigyázni, de sikerült jól elkészítsem, és nem számítottam ekkora keletre, de mire ebédre került a sor már majdnem teljesen elfogyott.
A biztonság kedvéért:
Tészta: Készítünk egy kakaós piskótát. (Gáztepsi, 6 tojás)
Krém: 4 dl tej, 6 evőkanál liszt, 6 tojássárgája, 25 dkg porcukor, 25 dkg margarin
Hab: 6 tojás fehérje, 30 dkg porcukor
Krémhez a tojássárgáját a liszttel és kevés tejjel kikeverjük,hozzáöntjük a többi tejet és sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarin és porcukor keverékét. Ezt rákenjük a tésztánkra. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk, hozzáadjuk a cukrot és gőz fölött sűrű,fényes habbá főzzük.
Ezt a habot a krémre rákenjük, csokidarával megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése