Oldalak

2014. december 30., kedd

Barack

Macerás, ritkán készített sütemény, de megéri az időt.
Külső burok a szokásos linzertésztából készül (45 dkg. lisztből 70 db. barack lesz), melyhez a lapokat vékonyra kell nyújtani és barackmagforma külsejére lapogatni. A sütéshez közepesnél kissé nagyobb hőfokon 8 perc kell, de a kissé megkeményedett tésztát azon nyomban, még forrón le kell pattintani a formáról, ha nem kekszdarát akarunk eredményül.
Tölteléknek kókuszgolyót használok, persze kókuszos meghempergetés nélkül.
A vidám színek (citrom, narancs, zöld, piros) ételfestékből ecsettel kerülnek a megtöltött tésztára, melyeket rögtön kristálycukorba forgattam.
A szomszéd bukszusról szedtem leveleket dekorációnak, de kissé nagyokat sikerült, és idő nem lévén nem mentem újat szedni, mosni, törölgetni ezért maradtak ilyen kopaszak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése