Oldalak

2014. december 30., kedd

Mandula

Ha lúd, legyen kövér.
Szintén időigényes, és macerás, de aki szereti, annak megéri.
Tészta a megszokott linzer, csak az első 2 kanál lisztet kakaóporra kell cserélni, és mint a baracknál vékonyra nyújtani, de most a forma kivajazott belsejébe nyomkodni. A sütés szintén 8 perc, háromnegyed lángon, de szerencsére könnyebben kipattintható a formából, és kicsit lehet várni, hűteni.
Tölteléknek a Márti néni féle krémet használom. (1 db. tojás, 3 púpozott ek. finom liszt, 2,5 dl. tej, 17 dkg. cukor felfőzve, hűlés után bele 15 dkg. vaj, és a mandula aroma, ami ha fehér, még zöld ételfestéket is megkíván. -A 100. megtöltése után majdnem a fele megmaradt.)
A végén már csak porcukrozni kell, és pár óra múlva megpuhul, ehető.


Kicsit szórakozott voltam, és a vajat mikróban hagyva begyúrtam a tésztát, majd hozzátéve a masszához jócskán pótolhattam a lisztet, ezért legalább dupla adag tészta készült, de az alapból is kijön 100 süti.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése