Azt hiszem középiskolás lehettem amikor találkoztam ezzel a süteménnyel. Akkor unásig sütöttük, ettük, és most mint korábban a barokk sarok, meg a tyúkláb minta, poncsó, Modern Talking, ő is visszatért.
A törzstésztát Görmamától kaptam, és szívesen adom tovább,
a recept pedig kinyomtatható.
A kenyér szerencsét hoz az egész családnak.
Aki süti teljesíti az égi kívánságot.
Hétfőn kell elkezdeni, addig a konyhában kell tartani, hűtőbe nem szabad tenni.
Öntsd a masszát műanyag, vagy üveg tálba, takard le konyharuhával, a készítésnél fakanalat használj.
Hétfő: Szórj rá 25 dkg. cukrot. Ne keverd!
Kedd: Önts rá 2.5 dl. forralt, hűtött tejet. Ne keverd!
Szerda: Szórj rá 25 dkg. lisztet. Ne keverd!
Csütörtök: Ma keverd össze fakanállal.
Péntek: Adj hozzá 25 dkg. cukrot, 25 dkg. lisztet, 2.5 dl. forralt, hűtött tejet, keverd össze fakanállal, oszd 4 felé, 3-at ajándékozz el a recepttel együtt.
Szombat: A megmaradt saját tésztához adj 1 cs. sót, 1/2 cs. sütőport, 1 tk. szódabikarbónát, 1 cs. vaníliáscukrot, 1 tk. fahéjat, 25 dkg. lisztet, 2.5 dl. olajat, 3 db. tojást, jól keverd össze. Tegyél még bele bármilyen aszalt gyümölcsöt, diót, mogyorót, almát reszelve, csokit, keverd össze, öntsd tepsibe, vagy őzgerincformába és 30 percig 180 C-on süsd.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése