Oldalak

2012. június 7., csütörtök

Kincső csokitortája

Egy kicsiny figyelmességről van szó, amit lányom és barátnője készítettek egy közös barátnőjüknek, én csak segítettem a kis cukrászoknak, hátha az örömben kedvet kapnak a sütkérezéshez.
(Segítettem, segítettem, de mivel két igen fiatal lánykáról van szó ebbe azért beletartozott az irányítás is, tehát nagyjából az én szokásaim szerint haladtunk.)
Kézmosás után, kipakoltuk a hozzávalókat, begyújtottam a sütőt, és elfelejtettem fényképezni, de mivel már készítettem hasonlót ez nem fog annyira hiányozni.
Először elkészítettük a 2 tortalapot, 1 barnát, és 1 fehéret. A barna ugyanúgy készült, mint az Adri Fekete-erdő tortájáé, a fehér pedig tőle annyi különbséggel, hogy nem került bele olvasztott csoki.

Amíg a lapok hűltek elkészítettük a  krémet.

Megmostuk az epret,

és az elkészült, kihűtött csokiöntetbe félig bele is mártogattuk.

Az eper, hogy megdermedjen rajta a csoki bekerült a fagyasztóba, míg én összeállítottam a lapokat (sajnos megint nem készült kép, de csíkosan mint az anyuénál kerültek egymásra a rétegek), körbe kencéztem, leöntöttem az olvasztott étcsokival, és már mehettünk is átadni az ajándékot.

Boldog születésnapot Kincső!

Hozzávalók: (12 kis szeletes tortához)

Tészta:  Fehér: 2 tojás, 2 e.k. cukor, 1/2 cs. vaníliás cukor, 2 e.k. liszt, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 e.k. olaj.
Barna: Még egyszer mint a fehér, csak a cukrozott sárgájához hozzákeverünk 10 dkg. olvasztott étcsokoládét.

Krém: 2 cs. főzős csokoládé puding, 6 dl. tej, 10 e.k. cukor, 25 dkg. margarin.

Öntet: 10 dkg. étcsokoládé, kis tej, 2 e.k. cukor.

Gyertya helyett 12 szem eper.

(Keményre dermedő csokiöntet még meg kell tanulnom készíteni.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése