Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

2013. október 9., szerda

Ananász házilag

Gyerekkoromban az egri piacon mindig sóváran nézegettem az ananászokat. Többször volt, hogy szüleim vettek is egyet-egyet, de mire rászántuk magunkat a felvágására megromlottak. Táplálkozásra egészen a Tescós időkig maradt a konzerv változat, de soha nem vetettem el, hogy a citromfa és banánpálma mellé egyszer nekem lesz ananásznövénykém is.
Ennek jött most el remélem az ideje.
Remélem, mert a vásárlástól megint sikerült hosszabb időnek eltelnie, és bár látszatra egészséges gyümölcsöt  választottam, mostanra igen meglöttyedt. A levelek egyik másikának a vége már barnul, de a hajtásközepet még élőnek vélem, ezért nem halogattam tovább az előkészületet, belevágtam.

A gyümölcshús tetejét kb 2 cm.-re megskalpoltam, a széleket kemény középig levagdaltam, és várva a gyökerezést vízbe tettem a hajtást, majd kikerült az ablakba.





Nincsenek megjegyzések: