Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

2016. január 17., vasárnap

Lovas-mátrix-terem-tájékozódás Csömörön

El nem tudtam képzelni hogyan lesz ez a mai program a lovakkal, de ha Osi bevállalta akor kivitelezhető.
Imre, Józsi, Adri és én utaztunk egy kocsiban, és szerencsére mi érkeztünk elsőnek, az meg még nagyobb szerencse, hogy Imre is gondolt a ládázásra, nem nekem kellett szemtelenül kitérőket javasolni.
A többieket várva  legelső ilyen kitérőnk a Szeder-völgy-be esett. Meleg autónktól nem sokat kellett az odvas fűzig gyalogolni, de épp elég volt az oda-vissza táv egy reggelire a nagy hidegben. Mivel mi majdnem a célig kocsival mentünk nem tudom van-e a völgynek más érdekessége is, de az öreg füzek a most kiszáradtnak tűnő mederben, zúzmarásan szépek voltak.
A kálváriára sem kellett többet sétálni, de sajnos a városra nem nyílt panoráma az egyébként szemetes helyről. (Nem Csömör szemetes, csak a kálvária domb.)
Mire visszaértünk a kijelölt lovardához, már a többiek is megérkeztek, de a lovasoknak még se híre se hamva nem volt. Felmértük a terepet, de úgy tűnt egyre nagyobb lesz a késés. Eredeti terv szerint 10-re kellett állni a pályának, délig bemelegítés, majd mehet a mért verseny. Ezzel szemben megérkezés után éppen lekerültek a lovak a trélerről, és nézelődni kezdtek, majd ebédelni, és 2-re halasztódott maga a bemelegítés is. 2-re a pálya már rég állt, működtek a műszerek, de a lovak még nem is voltak felszerszámozva. Mire a 8 ló és a 16 zsoké is bemelegedett még legalább 1 óra kellett. Szépek voltak, de mi már csak a fejünket fogtuk az egyre porosabb (de legalább nem olyan hideg) lovardában. Lovasonként legalább 4 körre számoltunk. Gyalogosan (kisebb pályán) ez 1-1 perc lett volna, de itt még mi sem tudtunk mennyivel szorozzunk. Mikor kiderült még 5 perc sem lesz mindenkinél elég már tudtuk ez a verseny nagyon nem úgy lesz ahogyan terveztük, és a 6-ra be kell fejezni nem fog menni.
Végül a 8 pályából mindenki azon gyakorolt, amin szeretett volna 2-2 kört, de a verseny a legnehezebb 2 pályán zajlott, csak 1-1 mért idővel. Legalább az eredményhirdetéshez nem kellett sokat viszonyítgatni. Míg én számoltam a többiek össze is pakolták a felszereléseket. Az előkészülés sem volt lassú, legfeljebb az elektronika beüzemelése, de visszafelé még haladósabb volt. Végül a hideg ellenére is jól éreztük magunkat. Nem csak mi, a versenyzők is. És ügyesek is voltak. Mi pedig velük együtt sokat tanultunk, bár nem ez a profilunk.











Nincsenek megjegyzések: