Az mindenszenteki koszorúhoz gyűjtöttem vaddohány terméstokot, de akkor nem volt időm a fehérítéssel próbálkozni, viszont mostanra tudtam tanácsot is kérni. Még nem sürgető a maradék felhasználása, de szeretném már eltenni őket így belekezdtem a nem túl kézkímélő feladatba. Kis tételbe hipót javasoltak az áztatáshoz, bár nem teljesen kielégítő az eredmény, de mert beszerezhető, és nagyobb óvintézkedések, felszerelés nélkül is használható én pedig gondoltam a fele meglévő tokkal kipróbálom a dolgot.
Az áztatás 4 napig tartott, közben többszöri masszírozással, de szerintem megérte, és eléggé kifehéredtek a tokok.
Felbuzdulva a sikeren a szamárkórókat is beáztattam. Bár ezek nem voltak annyira szürkék, de szerintem nekik is jót tett.
Én 2 l. vízhez kb. 2 dl. hipót öntöttem, de a lé leginkább csak egyszer felhasználható.
Bár tudok kesztyűben dolgozni, de nem használtam. Kellett volna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése