Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

2013. november 7., csütörtök

Hamis túrós kocka

Nyilván már kiderült, szeretek én elpepecselni is a süteményekkel, de sokszor van hogy csak keverjük össze és majd a sütőben kialakul finomság készül. Ez a mostani is ilyen, de szeretjük.


Hozzávalók: 
250 dkg. fodroskocka, 3 db. tojás, 2 p. natúr joghurt, 1 p. tejföl, 1 cs. vaníliás cukor, 20 dkg. cukor, 1/2 l- tej (most csak 4 dl.-rel készítettem), reszelt citrom héj, ízlés szerint mazsola.
Én nagy tepsiben, dupla adagot szoktam készíteni.

Elkészítés:
- A fodroskockát szárazon, zacskóból beleöntjük a kivajazott tepsibe. Mivel a túróvá válás során nő a térfogat, és a tészta főlése is ezzel jár, olyan tepsit válasszunk, amiben a száraz tészta fele magasságig ér fel.
- A tej és a mazsola kivételével egy tálba összekeverjük a többi hozzávalót, majd ha már a kulimász elsimul hozzáadjuk a tejet is, és az egésszel nyakon öntjük a tésztát.
- Ízlés szerint a tetejét megszórhatjuk még mazsolával, de nem kell izgulni, mire a süti elkészül szépen lentebb csúsznak majd a szemek.
- Előmelegített sütőben előbb 10 percig magas hőfokon az egészet felforrósítjuk, majd 1, de kelhet akár 1,5 órán át is sütnünk kislángon, mire a tészta megpuhul és a tepsi közepéről is felszívódik/elkrémesedik a tej. Eddigre a sütemény széle is szépen megpirul.
- A szeleteléssel és a fogyasztással meg kel várni a kihűlést, mivel addig az egész eléggé képlékeny.
A gyorsaságnak ez az egyetlen hátulütője. Sajnos, ha mindjárt vendég jön, és persze megint túlórázni kellett, hiába készülne ez el szinte magától, ha csak másnap tudok belőle utánuk küldeni.
Ez a tészta másnapra való.

Nincsenek megjegyzések: