Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

2013. november 30., szombat

Kráter szelet felturbózva

Anyukám párszor már sütötte, a receptet mégis a netől vettem, csak megspékeltem az ottholról megszokott tejszínhabbal, és fele vanília, fele eper pudinggal  készítettem (nemcsak mert a netes receptben is így volt, hanem hogy ne keljen 3 adag vanília pudingot főzni, mert gyümölcs torta is készült -meg még sörkifli-).
Ő sem egy sok időt igénylő süti, és finom -még az eredeti változatban is.


Recept, a biztonság kedvéért:

A tésztához: 6 tojás sárgája, 25 dkg cukor, 1 dl tej, 1 dlhttp://gemadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?l=8/id=olKb6T8ziOJ0RISupImrKMdvfZuwy.uHjf.0kuYKgCP.g7/stparam=nddeiwlrwr/fastid=1224979098645832145http://ghu.hit.gemius.pl/_%5bTIMESTAMP%5d/redot.gif?id=AqKbi6bLQ.bxmtdrQeAej5ZznO3RANhtT1BN5smDSYz.67/fastid=2305843009233997584/stparam=smkrlnlkrg olaj, 2 evőkanál kakaópor, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 6 tojás habja.

A krémhez: 9 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 5 evőkanál cukor.

A mázhoz: 1 nagy pohár tejföl, 4 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés:

A krémhez 9 dl tejjel és 5 kanál cukorral 2 csomag vaníliás pudingot megfőzünk, kihűtjük. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. A kihűlt krémet a tészta tetejére kanalazzuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. A máz hozzávalóit alaposan kikeverjük, és a megsült tészta tetejére öntjük, és néhány percre visszatesszük a sütőbe.

Nincsenek megjegyzések: