Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

2012. június 7., csütörtök

Kincső csokitortája

Egy kicsiny figyelmességről van szó, amit lányom és barátnője készítettek egy közös barátnőjüknek, én csak segítettem a kis cukrászoknak, hátha az örömben kedvet kapnak a sütkérezéshez.
(Segítettem, segítettem, de mivel két igen fiatal lánykáról van szó ebbe azért beletartozott az irányítás is, tehát nagyjából az én szokásaim szerint haladtunk.)
Kézmosás után, kipakoltuk a hozzávalókat, begyújtottam a sütőt, és elfelejtettem fényképezni, de mivel már készítettem hasonlót ez nem fog annyira hiányozni.
Először elkészítettük a 2 tortalapot, 1 barnát, és 1 fehéret. A barna ugyanúgy készült, mint az Adri Fekete-erdő tortájáé, a fehér pedig tőle annyi különbséggel, hogy nem került bele olvasztott csoki.

Amíg a lapok hűltek elkészítettük a  krémet.

Megmostuk az epret,

és az elkészült, kihűtött csokiöntetbe félig bele is mártogattuk.

Az eper, hogy megdermedjen rajta a csoki bekerült a fagyasztóba, míg én összeállítottam a lapokat (sajnos megint nem készült kép, de csíkosan mint az anyuénál kerültek egymásra a rétegek), körbe kencéztem, leöntöttem az olvasztott étcsokival, és már mehettünk is átadni az ajándékot.

Boldog születésnapot Kincső!

Hozzávalók: (12 kis szeletes tortához)

Tészta:  Fehér: 2 tojás, 2 e.k. cukor, 1/2 cs. vaníliás cukor, 2 e.k. liszt, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 e.k. olaj.
Barna: Még egyszer mint a fehér, csak a cukrozott sárgájához hozzákeverünk 10 dkg. olvasztott étcsokoládét.

Krém: 2 cs. főzős csokoládé puding, 6 dl. tej, 10 e.k. cukor, 25 dkg. margarin.

Öntet: 10 dkg. étcsokoládé, kis tej, 2 e.k. cukor.

Gyertya helyett 12 szem eper.

(Keményre dermedő csokiöntet még meg kell tanulnom készíteni.)

Nincsenek megjegyzések: