(Segítettem, segítettem, de mivel két igen fiatal lánykáról van szó ebbe azért beletartozott az irányítás is, tehát nagyjából az én szokásaim szerint haladtunk.)
Kézmosás után, kipakoltuk a hozzávalókat, begyújtottam a sütőt, és elfelejtettem fényképezni, de mivel már készítettem hasonlót ez nem fog annyira hiányozni.
Először elkészítettük a 2 tortalapot, 1 barnát, és 1 fehéret. A barna ugyanúgy készült, mint az Adri Fekete-erdő tortájáé, a fehér pedig tőle annyi különbséggel, hogy nem került bele olvasztott csoki.
Amíg a lapok hűltek elkészítettük a krémet.
Megmostuk az epret,
és az elkészült, kihűtött csokiöntetbe félig bele is mártogattuk.
Az eper, hogy megdermedjen rajta a csoki bekerült a fagyasztóba, míg én összeállítottam a lapokat (sajnos megint nem készült kép, de csíkosan mint az anyuénál kerültek egymásra a rétegek), körbe kencéztem, leöntöttem az olvasztott étcsokival, és már mehettünk is átadni az ajándékot.
Boldog születésnapot Kincső!
Hozzávalók: (12 kis szeletes tortához)
Tészta: Fehér: 2 tojás, 2 e.k. cukor, 1/2 cs. vaníliás cukor, 2 e.k. liszt, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 e.k. olaj.
Barna: Még egyszer mint a fehér, csak a cukrozott sárgájához hozzákeverünk 10 dkg. olvasztott étcsokoládét.
Krém: 2 cs. főzős csokoládé puding, 6 dl. tej, 10 e.k. cukor, 25 dkg. margarin.
Öntet: 10 dkg. étcsokoládé, kis tej, 2 e.k. cukor.
Gyertya helyett 12 szem eper.
(Keményre dermedő csokiöntet még meg kell tanulnom készíteni.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése