Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

2016. május 26., csütörtök

Eper lekvár

Rengeteg epret kaptam.
Egy darabig ettem én bőszen az egyre finomabb szemeket, de nem bírok a bőséggel ezért 2 évvel ezelőtti első próbálkozásom után idén új receptet kerestem, és végül innen lekvárt főztem belőle.


Én 2 kg. eprenként 40 dkg. cukrot és másfél csomag 3:1-ben dzsemfixet használtam el, de csak miután felforrt tettem a nagyjából leturmixolt eperhez a cukrot, viszont hogy ne barnuljon be már a főzés elején 1 teáskanál citromsav is a fazékba került, a fix pedig csak egész a főzés végén. A Femina nem tért ki a dunsztolásra, de én azt sem hagytam ki.

Nincsenek megjegyzések: