Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

2013. április 10., szerda

Alma palacsinta bundában



Régen, amikor még nem az volt a divat, hogy a Tescó-ban akkor vegyünk almát amikor enni akarjuk, hanem amikor termett előre egy fél utánfutóval a Nyíregyházi piacról és addig ettük amíg tartott, sokszor készült a puhábbakból bundázott alma. Nekem már több hete erre az azóta sem készített édességre fáj a fogam, amit most IllésKrisz a blogjában leírt, és Én nem halogattam tovább az elkészítését. A receptre nem volt szükségem, de a lökésre igen. Pedig csak fél óra és már eheti is az egész család.
A megmosott, felszeltet, kimagozott almát Én is megszórtam egy kis fahéjjal, de nem cicóztam holmi barna cukorral, csak úgy mint régen mama készítettem.

Ahogy nézem az említett blogban sincs leírva mi is a palacsinta receptje. Amikor Én először sütöttem, és kikavarni is nekem kellett, nemcsak sütögetni bajban is voltam, mert a szakácskönyvek is csak azt írták palacsinta címszó alatt, hogy végy egy adag palacsinta tésztát, és részletezték a túró betétet, pedig azt ki nem tud összekeverni, de a tészta arányai viszont kellettek volna. Nem is lett jó elsőre, de nem adtam fel, hisz szeretem.
Végül nekem 10 palacsintához 1 db tojás, 30 dkg. feles (fele finom, felel rétes) liszt, 1 kávés kanál cukor, 1 késhegynyi só, kis olaj, 1 cs. vaníliás cukor, 6 dl. tej, 5 dl. ásvány víz, 1 db. reszelt alma összetétel vált be.
Az alma bundájához nem kell a víz, és a tejből is kevesebb, hogy jó sűrű legen a tészta.

Nincsenek megjegyzések: