Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

Időnk véges, de bízom benne nincs későn megtenni, amit ...

2014. január 26., vasárnap

Hóhelyzet útban a Balaton felé

Indulás szombat hajnal fél 6-kor.
Szolnokon egész éjjel esett, de már délután 4-től, még sincs 10 cm. a lehullott mennyiség.
A Puskáson nem járt hóeke.
A Városmajor latyakos.
A városon belüli főutakról már felolvadt a hó (nyilván leszórták), de a 4-es,


és a rávezető főút  nem tűnik tisztítottnak.


Ceglédig 40-el megyünk, az Újszilvási elágazásnál állunk 20 percet, majd úgy döntünk kikerüljük a balesetet, és bemegyünk a városba. Mire visszatérünk a 4-esre már a forgalom is megindult, de mi nem túl nehezen besorolunk a kamionok közé.
Cegléd után a 2*2 sávos szakasz sincs még takarítva. A RO kamionosokat ez nem zavarja, pedig rendesen szitál a a szerelvényük fara.


Albertirsánál rátérünk az 5-ösre. Itt még volt hó, de az útpálya már csak nedves, és mire Pestre érünk kiderül, ott hó sem volt.


A Balatonnál már igen, de korántsem számottevő mennyiségben.
Fél 9-re értünk a célunkhoz. A 3 órából másfelet Szolnokhoz képest 50 km.-en belül töltöttünk, de legalább volt időm egy teljes manikűrre. Igaz, nem azon a szakaszon, hisz akkor még sötét volt.


A Balaton szeles, de csodás volt.


Estére sem enyhült a szél, de megkísérelek egy próbát az éjszakai túlparttal is, hisz az idő tiszta, a látási viszonyok jók. Majd ráfagy a kezem az exponáló gombra, de ez csak kicsit zavar.


.
.
.
.
. ("Titkos" szakasz, de majd 1x elmesélem mi történt.)

Hazafelé Ceglédig minden oké,  a nagy sötétben bevallom én többször meghunytam, pedig pörgött az agyam rendesen. Viszont Ceglédtől minden a régi, egy kis köddel tarkítva.
Idehaza nem tűnik úgy, mintha az illetékesek  észre vették volna havazott.
10 cm.-re, nem volt elég 2 nap.
Mi lett volna, ha megint 1 m. esik le?


(A Zoom egyébként  nagyon jó, bár sokszor bemozdulok, de majd megszokom. Hidegben nehézkes a közelítés-távolítás, de az exponálógomb működik. Ellenben kicsi a perem, és sűrűn elállítom/elkapcsolom az opciókat, de majd ehhez is hozzászokok, csak lenne végre sim-em. :(  )

A teljes képeket itt vannak.

Nincsenek megjegyzések: